Oomin viides vuosi alkaa hyvissä tunnelmissa

Kun Oomi starttasi toimintansa vuonna 2020, elimme maailmassa, jossa sähkö tuli töpselistä tasaisella hinnalla. Nyt ajat ovat toiset. Sähkö kiinnostaa ja puhututtaa, ja asiakkaiden odotukset meitä alan toimijoita kohtaan ovat tänä päivänä kokonaan toisenlaiset.

Oomi on alusta asti halunnut olla osa asiakkaidensa arkea: auttaa asiakkaita saamaan hyviä ja arkea sujuvoittavia palveluita.

Sähkömarkkinoiden hintavaihtelut ja vuoden 2022 energiakriisin jälkivaikutukset jatkuivat vuonna 2023. Siinä missä sähkömarkkinoita leimasi vuoden 2022 aikana poikkeuksellisen korkea hintataso, oli viime vuosi sähkön hinnan osalta selkeästi maltillisempi ja tasaisempi, vaikka hetkellisiä hintapiikkejä nähtiinkin useita.

Vuoden 2022 lopulla sähkön markkinahinnat olivat korkealla, ja tämä todella koetteli asiakkaitamme. Teimme silloin päätöksen, että alennamme kuluttaja-asiakkaidemme kiinteähintaisten sähkösopimusten hintoja vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. Koimme tämän tärkeäksi asiakkaiden hankalan tilanteen vuoksi, vaikka tiesimme, että se tulee vaikuttamaan Oomin koko vuoden tulokseen.

Kaikesta huolimatta teimme silti erittäin haastavana vuonna positiivisen tuloksen, asiakasmäärämme kasvoi ja onnistuimme kehittämään uutta liiketoimintaa strategiamme mukaisesti. Esimerkkinä tästä eriytimme yritysten aurinkoratkaisuihin keskittyvän Oomi Solarin omaksi kasvuyhtiöksi. Tähän olemme todella tyytyväisiä.    

Tulossa uusi online-palvelu, OmaOomi

Oomi on alusta asti halunnut olla osa asiakkaidensa arkea: auttaa asiakkaita saamaan hyviä ja arkea sujuvoittavia palveluita. Haluamme edelleen tarjota jotain enemmän kuin sähköyhtiöltä ennestään odottaisi.

Muutosten tuoksinassa Oomi on koko ajan pitänyt ihmisläheisiä asiakaskohtaamisia ja palveluiden selkeyttä tärkeimpinä päämäärinään. Sähkön hintavaihtelut ovat saaneet aikaan sen, että sähkö kiinnostaa ja puhututtaa asiakkaita eri tavalla kuin vielä muutamia vuosia sitten. Sähköön liittyvät kysymykset ovat esillä niin kuluttajien kuin yritystenkin arjessa, medioissa ja kahvipöytäkeskusteluissa. On reilua myös todeta, että asiakkaiden odotuksiin vastaaminen markkinamyllerryksessä ei aina ole ollut helppoa, emmekä ole siinä kaikissa tilanteissa onnistuneet tarpeeksi nopeasti. Siihen me kuitenkin koko ajan määrätietoisesti pyrimme.

Tulemme tänä vuonna tuomaan asiakkaille uusia vaihtoehtoja digitaaliseen asiointiin. Alkukesästä otamme käyttöön OmaOomin eli asiakkaidemme uuden online-palvelun ja mobiilisovelluksen. Palvelussa asiakkaamme voivat itse hoitaa turvallisesti kaikki sähkösopimusasioihin, kulutuksenseurantaan ja kodin energiapalveluihin liittyvät asiat ympäri vuorokauden, 24/7. ​OmaOomi tulee käyttöön ensin uusille asiakkaille ja loppukesällä käyttö laajenee kaikille asiakkaillemme.

Muutosten tuoksinassa Oomi on koko ajan pitänyt ihmisläheisiä asiakaskohtaamisia ja palveluiden selkeyttä tärkeimpinä päämäärinään.

Paikkamme on asiakkaidemme arjessa

Oomin viidennen vuoden alkaessa voimme ylpeinä todeta, että olemme lunastaneet paikkamme sähkömarkkinoilla. Olemme yksi alan suurimmista ja aktiivisista toimijoista, mutta yhtä lailla haemme kasvua tulevina vuosina. Uskomme, että sähkömarkkinoilla tullaan näkemään jatkoa sähkönmyynnin keskittymiselle ja isompien toimijoiden muodostumiselle. Taustalla ovat samat asiat, joiden takia Oomi on alun perin perustettu. Asiakkailla on tarve paremmalle palvelulle ja uusille energiaratkaisuille, jotka helpottavat muuttuvaa arkea. Nämä asiat ovat entisestään korostuneet viime vuosina ja ovat juuri niitä pilareita, joihin Oomin strategia nojaa ja pystymme Oomissa luomaan hyvät edellytykset.

Elämme energiamurrosta, johon myös Oomi toiminnallaan vastaa. Kehitämme koko henkilöstömme voimin toimintaamme, jotta meillä on edellytykset toimia nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, olivatpa tulevat muutokset millaisia tahansa.

Monipaikkaisena yrityksenä meillä on huippuosaavia oomilaisia ympäri Suomea. Tämä luo jo itsessään vahvan pohjan asiakasymmärrykselle. Palvelemme valtakunnallisesti, paikalliset juuremme säilyttäen. Vaikka Oomin mittarissa ikävuosia on vasta neljä, olemme osoittaneet, että Oomi on tullut suomalaisille sähkömarkkinoille jäädäkseen.

Yksi ehdottomista vahvuuksistamme on kykymme olla tarpeeksi ketterä, kokeilunhaluinen ja rohkea. Näiden piirteiden rinnalla luotamme pragmaattisuuteen – olemme realistisia siitä, mihin keskitymme ja missä näemme mahdollisuuksia.

Tuomas Oksanen
toimitusjohtaja

Palvelemme valtakunnallisesti, paikalliset juuremme säilyttäen. Vaikka Oomin mittarissa ikävuosia on vasta neljä, olemme osoittaneet, että Oomi on tullut suomalaisille sähkömarkkinoille jäädäkseen.