Selvitä kotisi sähkösyöpöt seuraamalla sähkönkulutustasi

Milloin kodissani kuluu eniten sähköä? Kuinka paljon sähköä kuluu kesä- ja talvikuukausina? Miten sähkönkulutukseni eroaa arkena ja viikonloppuna? Näihin kysymyksiin vastaa Oomin asiakkaille maksuton Online-palvelu!

Kaikkien olisi hyvä seurata omaa sähkönkulutustaan, erityisesti nyt, kun sähkön markkinahinta on korkealla. Vaikka Oomin nykyiset sähkösopimukset jatkuvat normaalisti ja hinnat pysyvät sopimuksen sisältöjen kaltaisina, sähkönkulutusta kannattaa silti seurata. Sähkönkulutuksen seuraaminen antaa tietoa siitä, kuinka paljon sähköä kuluu omassa kodissa eri ajankohtina – pieniä muutoksia tekemällä voi laskea sähkölaskun määrää ja säästää rahaa.

Oomin asiakkaat voivat seurata omaa sähkönkulutustaan helposti Oomin Online-verkkopalvelun avulla. Palvelussa voi tarkastella oman kodin sähkönkulutusta tarkimmillaan tuntitasolla ja laajimmillaan vuositasolla. Oomin Online-palvelusta löytyy sähkönkulutusseurannan lisäksi omien sähkösopimusten sekä -laskujen tiedot. Palvelua kehitetään asiakaspalautteiden perusteella, ja tavoitteena on saada palvelusta Oomin asiakkaille mahdollisimman informatiivinen ja helppokäyttöinen.

Bongaa yllättävät sähkösyöpöt

Sähkönkulutustietoja tarkastelemalla voi arvioida oman sähkönkulutuksen etenemistä. Jos sähkönkulutus on jossain kohtaa äkillisesti noussut, on sille jokin syy. Oomin Online-palvelusta näkee ajankohdan, milloin sähkönkulutuksen kasvu on alkanut. Sen perusteella on suhteellisen helppoa selvittää, mikä syy nousun taustalla piilee. Usein kyseessä voi olla jokin isompi hankinta, kuten sähköauto tai sähköllä lämmitettävä ulkoporeallas.

Sähkönkulutusta seuraamalla voi bongata myös kodin yllättävät sähkösyöpöt. Turhia sähkönkulutuskohteita ovat esimerkiksi vahingossa päälle jäänyt laite tai turhan korkealle asetettu varaston lämpötila. Online-palvelun avulla jokainen Oomin asiakas voi tutkia sähkönkulutustaan, huomata turhat kulutuskohteet ja vaikuttaa suoraan sähkölaskunsa summaan!

Sähkönkulutuksen kanssa voi kikkailla

Sähkönkulutuksen seuraamisen rahallisen hyödyn laskeminen on vaikeaa, sillä säästö riippuu esimerkiksi sähkösopimuksesta ja omista tavoista. Jokainen fiksu valinta, joka laskee sähkönkulutusta, näkyy positiivisesti sähkölaskussa.

Sähkönkulutusta voi myös säätää sopimustyypin mukaan. Jos oma sähkösopimus on esimerkiksi spottihinnoiteltu, saunassa käynnin tai auton lataamisen voi suunnitella ajankohtaan, jolloin sähkö on edullisempaa. Jos taas omassa sopimuksessa yö- ja päiväsähkö on hinnoiteltu erikseen, voi ajastaa esimerkiksi pyykinpesukoneen suorittamaan pesuohjelman yöllä, jolloin sähkö on edullisempaa.

Miten ja miksi seurata omaa sähkönkulutusta? Kolme tärppiä:

1. Oomin asiakkaat voivat seurata sähkönkulutustaan maksutta Oomin Online-palvelusta, josta omaa sähkönkulutusta voi tarkastella vuoden, kuukauden, viikon, päivän tai jopa tunnin tarkkuudella.

2. Sähkönkulutusta seuraamalla voi jäljittää kodin sähkösyöpöt. Sellaisia voivat olla esimerkiksi turhaan päälle jäänyt laite, varaston turhan korkea lämpötila tai joku paljon sähköä käyttävä uusi hankinta.

3. Seuraamalla omaa sähkönkulutustaan ja tekemällä sen perusteella muutoksia omaan arkeensa voi säästää rahaa! Tarkan säästön laskeminen on vaikeaa ja riippuu sopimuksesta sekä omista tavoista, mutta pienillä muutoksilla sähkölaskun summa voi laskea jopa useita euroja.

Ketterä ja kokeileva markkinointi toimii

Oomin markkinoinnissa luotetaan hyväntuulisuuden voimaan ja uskalletaan pitää pilke silmäkulmassa.

Oomi ja Suomen Suunnistusliitto jatkavat yhteistyötään jo toista vuotta peräkkäin!

Oomi ja Suomen Suunnistusliitto jatkavat yhteistyötään jo toista vuotta peräkkäin! Yhteisiin vuoden 2024 päätapahtumiin kuuluvat mm. Suunnistuksen Viestiliiga, SM-kilpailut, suunnistuksen…