Oomi mukana mahdollistamassa Lahden yhteiskäyttöautot

Oomin Tuotepäällikkö Timo Kenttälä toteaa Oomin halunneen heti mukaan hankkeeseen, josta on puhuttu jo pitkään.

Mikä yhteiskäyttöauto?

Yhteiskäyttöauton ideana on jakaa sama auto useamman käyttäjän kesken. Yhteiskäyttöauton voi ottaa käyttöön lyhyeksi ajaksi, jopa vain tunniksi. Se siis eroaa joustavuudessa perinteisestä autonvuokrauksesta, jossa vuokra-aika lasketaan aina päivissä. Jos auton tarve on satunnaista ja vähäistä, on yhteiskäyttöauto yleensä edullisempi ratkaisu kuin auton vuokraaminen tai omistaminen.

Yhteyskäyttöautot liikkuvat sähköllä

Yhteiskäyttöauton käyttäjän ei tarvitse liata käsiään bensapumpulla tai miettiä latausta, sillä sähköauto luovutetaan aina akku täyteen ladattuna. Lahteen valittu ID3 mahdollistaa pidemmätkin reissut ja se onkin kulkupeli parhaimmasta päästä. Lahdessa yhteiskäyttöauto palautetaan aina samaan paikkaan mistä se noudetaankin, ja Toriparkin lisäksi autoja on kevään aikana tulossa ainakin Launeen, Hollolan ja Kauppakeskus Sykkeen Prismoihin.

Oomin panos sähköautojen latauksessa on suuri. Viime syksynä avattiin Oomin ja Virran toimesta yksi maan ensimmäisistä 150 kW HPC-pikalatureista Renkomäen ABC:lle. Yhteiskäyttöautot ovat hyvä lisä tuoda esiin Oomin osaamista sähköautojen latauksessa, ja Timo kertoo latureiden hyödyntävän mm. dynaamista kuormanhallintaa.

Yhteiskäyttö on näppärä ja sopii kaikille

Yhteiskäyttöauton varaaminen ja käyttöönotto tapahtuu kätevästi puhelimeen ladattavalla sovelluksella, jolla saa myös Toriparkin oven auki 15 minuuttia ennen vuokra-ajan alkua. Samalla sovelluksella avataan ja suljetaan auton ovet sekä hallinnoidaan vuokrauksia. Samasta sovelluksesta löytyy myös ohjeita käyttöön.

Tulkaahan testaamaan ja antakaa meille palautetta!”

Timo Kenttälä

Sähköautolla ajaminen on todella helppoa; valitaan vain suunta eteen tai taakse, ja painetaan kaasua.

Aiheeseen liittyen