Kannisen perhe haluaa testata aurinkopaneelien ja maalämmön yhteensopivuutta 

Oomin aurinkopaneelijärjestelmät suunnitellaan talokohtaisesti, aina asiakkaan tarve ja etu edellä. Tavoitteena on aurinkosähkön maksimaalisin hyötysuhde, totta kai. 

Uusi talo ja uudet kujeet, tuumi Mikko Kanninen tehdessään päätöksiä perheensä uuden kodin energiaratkaisuista. Kanniset päätyivät valitsemaan aluksi maltillisen aurinkopaneelijärjestelmän testimielessä – talon ekologisuus ja taloudellisuus kiikarissa. 

– Halusimme testata erityisesti, miten aurinkopaneelit ja maalämpö lämmitysmuotona sopivat yhteen. Jätimme katolle tilaa aurinkopaneelijärjestelmän laajentamiseen, mikäli toteamme sen järkeväksi ratkaisuksi, taustoittaa Kanninen ratkaisuaan. 

Aurinkopaneelien asennus sujui sutjakasti 

Valitessaan Oomin aurinkopaneelit, voi itse nakata työhanskat naulaan ja kellahtaa vaikka aurinkotuoliin ihastelemaan, kuinka aurinkovoimala rakentuu katolle avaimet käteen -periaatteella

Kirsikkana kakun päälle, paneelien asennustyön osuudesta voi vähentää 40 prosenttia kotitalousvähennyksenä verotuksessa. 

– Täällä kävi niin asiantuntevat asentajat, että koko aurinkopaneelijärjestelmän rakentaminen tuli käyttöönottoa vaille valmiiksi yhdessä päivässä, Kanninen kiittelee. 

Kannisen luottoa Oomin paneeleihin ja kiinnitysjärjestelmiin lisäsi entisestään niiden 30 vuoden tuottotakuu. 

– Elementit ovat hyvin laadukkaita, sen totesimme tarkan vertailun myötä ennen hankkimista, Kanninen paljastaa. 

Kannattaa rohkeasti kokeilla ja tehdä omat laskelmat paneelien hankinnasta.

Paneelit poikimaan – sijoittelu ja mitoitus mietittävä tarkasti 

Aurinkosähköjärjestelmää kannattaa pitää pitkän tähtäimen investointina, joka makselee itsensä takaisin pitkän tuottotakuunsa aikana. Mitä enemmän itse tuottamaansa sähköä pystyy hyödyntämään omiin tarpeisiin, sen enemmän hyötyy rahallisesti. Jos ylijäämäsähköä sattuu syntymään, löytyy Oomilta ratkaisu siihenkin, nimittäin pientuotantosopimus

Kannisen perheen katolla komeileva oma aurinkovoimala on mitoitettu perheen elämänrytmiin ja tarpeisiin. 

– Asensimme aurinkopaneelit talon länsipuolelle, jotta saamme maksimituoton siihen aikaan, kun perhe palaa töistä ja koulusta ja sähköä talossa eniten tarvitaan. 

Paneeleita on ruvennut ilmestymään myös naapuruston katoille.

Aurinkopaneelit kotiin

aurinko@oomi.fi

Ovatko aurinkopaneelit kotisi hankintalistalla, mutta et ole ihan varma, mistä lähteä liikkeelle? Me autamme – muista, että hölmöjä kysymyksiä ei ole! Klikkaa siis yhteydenottopyyntö meille päin, niin olemme sinuun yhteydessä.

Henkilön kuva