Ilo irti auringosta omalla aurinkovoimalalla

On olemassa vaivaton ja vastuullinen tapa vaikuttaa suoraan omasta sähkönkulutuksesta koituviin kustannuksiin: aurinkoenergia! Aurinkovoimalan perustaminen oman kodin katolle on helppo ja selkeä prosessi. Soitto vain, ja ensi kesän auringonsäteet voivat tuottaa sinullekin selvää säästöä itse tuotetun sähkön muodossa.

Omalle pihalleen ei voi rakentaa tuulivoimalaa tai ydinvoimalaa omavaraisuuden nimissä, mutta aurinkovoimalan voi. Oomin kautta aurinkovoimala rakentuu ketterästi omalle katolle parhaimmillaan muutamassa viikossa yhdellä puhelinsoitolla.

– Paneelikartoituksen tekeminen onnistuu helposti ja nopeasti etänä puhelimitse. Nopeimmillaan vartin puhelulla selviää yleensä kaikki oleellinen. Toki teemme myös kotikäyntejä asiakkaan toiveita kuunnellen, kertoo Oomin aurinkopaneeleista vastaava myyntipäällikkö Petri Wallius.

Aurinkopaneelit ostaakseen ei tarvitse olla insinööri.

Wallius muistuttaa, ettei aurinkopaneelit ostaakseen tarvitse olla insinööri. Riittää, että osaa kertoa kotinsa katon kunnon ja antaa arvion sähkön vuosikulutuksestaan. Kaikki muu pystytään selvittämään yhteistyössä asiantuntijan kanssa.

– Oman kodin sähkökeskuksen kelpoisuuden voimme selvittää helposti esimerkiksi valokuvan avulla, ja katonharjojen ilmansuunnatkin selviävät tarvittaessa karttapalvelun kautta.

Aurinkopaneelit kannattavat aina

Ellei toisin kerrota. Oomilta saat aina rehellisen arvion siitä, palvelevatko aurinkopaneelit juuri sinun tarpeitasi ja millainen määrä paneeleja katollesi kannattaa asentaa. Kaikki lähtee sähkönkulutustarpeesi kartoituksesta. Kaksi asiaa ovat kuitenkin varmoja: mitä korkeampi sähkön hinta on, sitä enemmän paneeleilla tekee säästöä, ja mitä enemmän sähköä arjessaan käyttää, sitä enemmän säästöä tulee.

­– Aurinkopaneeleista saa kaikkein suurimman rahallisen hyödyn silloin, kun pystyy käyttämään itse kaiken tai lähes kaiken tuottamansa sähkön. Tämän vuoksi esimerkiksi sähköautollisiin tai porealtaalla varustettuihin kotitalouksiin on erityisen kannattavaa hankkia oma aurinkosähköjärjestelmä.

5,5 kilowattipiikin aurinkovoimalalla (14 kappaletta Oomin tehokkaita 390 kWp paneeleja) voi tuottaa sähköä vuositasolla jopa niin paljon, että sillä voisi ajaa keskimäärin 20 000 kilometriä sähköautolla.

Jos sähköä tulee tuotettua yli omien tarpeiden, pystyy asiakas solmimaan pientuotantosopimuksen oman sähköyhtiönsä kanssa ja myymään tuottamansa ylisähkön sähköyhtiölle. Tämä näkyy suoraan rahallisena hyvityksenä sähkölaskulla.

Omilla kulutusvalinnoilla on mahdollista maksimoida itse tuotetun sähkön hyöty.

– Seuraamalla invertteristä tai maksuttomasta mobiilisovelluksesta milloin paneelien sähköntuotto on korkeimmillaan ja keskittämällä kulutusta näihin ajankohtiin, pystyy hyödyntämään sähkön omaan käyttöön, vinkkaa Wallius.

Houkuttaako oma aurinkovoimala? Jätä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä!

Oman aurinkovoimalan saa ketterästi jopa muutamassa viikossa yhdellä puhelinsoitolla.