Sähköauton lataus on helppoa

Sähköautoilu on tänä päivänä entistä edullisempaa ja ympäristöystävällisempää. Älykäs kotilatauslaite lataa auton turvallisesti, nopeasti ja sähkönkulutuksen kannalta optimaalisesti.  

Sähköautoilu on Suomessa vahvasti kasvava trendi, vaikka meillä onkin kirimistä pohjoismaisiin naapureihimme nähden. Tällä hetkellä Suomen maanteillä kurvailee noin 220 000 täyssähköautoa ja lataushybridiautoa, kun vastaavat luvut ovat Norjassa yli miljoonan ja Ruotsissakin noin 600 000.   

– Sähköauton hankkimista puoltaa moni asia – ajomukavuuden ja hiljaisuuden lisäksi erityisesti se, että auto tulee sitä edullisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi, mitä enemmän sillä ajaa. Täyssähkö- ja hybridiautojen määrä tulee lähivuosina kasvamaan Suomessa, ennustaa Scanoffice Solarin myyntipäällikkö Jani Poussu.  

Laadukas latauslaite huolehtii kodin sähköverkon kokonaiskuormituksesta  

Oomin valikoimasta löytyy erilaisiin tarpeisiin sopivat latauspisteet. Valittavana on esimerkiksi Oomin Beny-kotilatauspaketti yksityisautoiluun.  Kotilatauslaitteella auton saa ladattua turvallisesti, nopeasti ja sähkönkulutuksen kannalta optimaalisesti.   

Kuluttajan voi olla vaikea hahmottaa kodin sähköverkon kokonaiskuormitusta, kun lämmitys ja monet laitteet ovat päällä samanaikaisesti. Beny-latausasemassa kokonaiskuormitus huomioidaan automaattisesti, eikä asukkaan tarvitse stressata, hyytyykö läppärin akku, sammuuko sauna tai poksahtavatko sulakkeet.   

– Beny-latausasemassa on dynaaminen kuormanhallinta. Kun latausasema toimii muiden kodinkoneiden kanssa samaan aikaan, ohjain ylläpitää dynaamista tasapainoa kotitalouden kokonaisvirran suhteen ja varmistaa sähkön riittävyyden. Samalla vältetään sulakkeen palaminen ja siitä aiheutuvat vaaratilanteet, Poussu tähdentää.  

Turvallisuus ja ennakoitavuus helpottavat sähköautoilijan arkea. On aina turvallisempaa ladata sähkö- tai hybridiauto kiinteästi asennettavasta latausasemasta kuin normaalista sähköpistorasiasta. Vakuutusyhtiöt suosittelevat kiinteän latausaseman asentamista.  

Kotilatauslaitteella auton saa ladattua turvallisesti, nopeasti ja sähkönkulutuksen kannalta optimaalisesti.  

Aurinkopaneeleilla lataat myös autosi

Jos kotiisi on asennettu aurinkopaneelit, voit ladata aurinkoenergialla kustannustehokkaasti myös sähköautosi. Älykäs sähköauton latausasema Beny säätää lataustehoa sen mukaan, kuinka paljon kodin katolla olevat aurinkopaneelit tuottavat. Laite osaa myös ohjata aurinkoenergian kulutusta niin, ettei sähköä myydä eteenpäin, vaan sitä ohjautuu optimaalisesti auton akkuun.  

– Beny sopii yhteen kaikkien aurinkosähköjärjestelmien sekä ladattavien autojen kanssa. Voit seurata ja ohjata latauslaitteen toimintaa helppokäyttöisen puhelinsovelluksen avulla. Voit vaihtaa lataustapaa esimerkiksi silloin, kun haluat auton akun mahdollisimman nopeasti täyteen, Poussu neuvoo.  

Älykäs sähköauton latausasema Beny säätää lataustehoa sen mukaan, kuinka paljon kodin katolla olevat aurinkopaneelit tuottavat. 

Sähköauton käyttökulut ovat edullisempia kuin polttomoottoriautojen  

Sähköauton käyttökulut ovat huomattavasti alhaisemmat kuin polttomoottoriautojen, joten säästöjen tuomalla erotuksella on mahdollista esimerkiksi hankkia hieman arvokkaampi menopeli. Vuositasolla paljon ajavat sähköautoilijat voivat säästää jopa tuhansia euroja ajoprofiilista ja automallista riippuen.  

– Vuonna 2022 ajoin 40 000 kilometriä täyssähköautolla, jota olin ladannut noin 80-prosenttisesti kotona. Laskelmieni mukaan vuodessa kului tuolloin noin 620 euroa sähköön. Ennen sitä ajoin dieselautolla, jolloin vuoden kulutus maksoi noin 3 600 euroa, Poussu havainnollistaa.  

 Oomin valikoimasta löydät tarpeisiisi sopivan latauspisteen kotiisi. Asennamme latauspisteet käyttövalmiiksi ympäri Suomen. Pyydä tarjous tai kysy lisää!

Latauspalvelut yksityisille

Jätä viesti, niin löydetään tarpeisiisi sopiva latausratkaisu.

Henkilön kuva