Nyt ei puhuta säästä, vaan aurinkopaneeleista

Sähkön hintakehitys jatkuu nousujohteisena, ja yhä useamman sähkönkuluttajan kannattaisikin harkita omaan aurinkosähköjärjestelmään sijoittamista. Aurinkovoimaan investoiminen on kannattava valinta, josta kiittävät pitkässä juoksussa niin rahapussi kuin ympäristö.

Jopa neljäsosa kodin sähkönkulutuksesta on mahdollista tuottaa omilla aurinkopaneeleilla. Aurinkopaneelit tuottavat puhdasta energiaa, sillä käytön aikana ei synny ympäristölle haitallisia päästöjä.

Hinta ja laatu kohtaavat

Aurinkopaneeleihin liittyy monia olettamuksia, joista suurin osa perustuu vanhentuneeseen tietoon. Edelleen saatetaan ajatella, ettei aurinkopaneeleihin investoiminen maksa koskaan itseään takaisin.

– Paneelien teho on kasvanut ja laatu kehittynyt, ja samaan aikaan niiden hinta on tullut roimasti alaspäin. Tuottotakuu paneeleilla on asentamisen jälkeen jopa 30 vuotta. Kun yhtälöön lisätään vielä paneelien ympäristöystävällisyys ja kotitalouden hiilijalanjäljen pieneneminen, voidaan nykypäivänä puhua jo todella kannattavasta investoinnista, summaa Oomin aurinkopaneelien myynnistä vastaava Petri Wallius.

Paneelien teho on kasvanut ja laatu kehittynyt, ja samaan aikaan niiden hinta on tullut roimasti alaspäin.

Oman aurinkovoimalan omistaminen on sitä kannattavampaa, mitä enemmän sähkön hinta nousee. Jos asiakas investoi esimerkiksi 10 000 euroa omaan aurinkosähköjärjestelmään, joka tuottaa 5 500 kWh sähköä vuodessa, ja sähkön hinta on esimerkiksi 14 senttiä / kWh, voi itse tuottamalla säästää jopa 770 euroa vuodessa. Tällä yhtälöllä sijoitettu pääoma saadaan tuottamaan voittoa jopa 7–10 prosenttia.

Oomi tarjoaa aurinkopaneelien ostajalle viiden vuoden korottoman ja kuluttoman maksuajan. Lisäksi paneelien asennuttamisesta saa kotitalousvähennyksen. Aurinkopaneelit nostavat kiinteistön arvoa ja parantavat merkittävästi sen energialuokitusta.

Tehokkaat ja tuottoisat järjestelmät suomalaisiin olosuhteisiin

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä maaliskuun alusta syyskuun loppuun. Suomen ilmasto on aurinkopaneelien toiminnalle optimaalinen: viileä ja kirkas. Toisin kuin joskus ajatellaan, paneelit eivät saavuta täyttä tuotantopotentiaaliaan kuumassa ja porottavassa auringossa. Oman aurinkovoimalansa tuottoa pystyy seuraamaan ajantasaisesti invertterin avulla.  

– Kevättalvi on paneelien asentamiselle otollisinta aikaa. Kun paneelit asentaa katolle tammi-helmikuun aikana, ovat ne valmiina katolla heti tuotantokauden alkaessa maaliskuussa, huomauttaa Wallius.

Oomin aurinkopaneelit ovat Half-cut-teknologiaa. Paneelissa olevat kennot on ketjutettu siten, että puolitetun kennon ylä- ja alaosa ovat riippumattomia toisistaan. Vaikka kennon yläosaan osuisi varjo, alaosa tuottaa silti energiaa. Lisäksi Oomilla on käytössään suomalaisiin oloihin suunnitellut kotimaiset ja kestävät kiinnitysjärjestelmät, joiden avulla paneelit saadaan kiinnitettyä katolle tukevasti sopivaan ilmansuuntaan.

Luotettava ja turvallinen Oomi

Aurinkopaneelien ostaminen Oomin kautta on luotettavaa, riskitöntä ja helppoa. Tuotteilla on pitkät takuut, ja apua on saatavilla aina, kun sitä tarvitsee – koko aurinkopaneelien elinkaaren ajan.

– Yhteinen matkamme asiakkaan kanssa vasta alkaa siinä kohdassa, kun paneelit on asennettu katolle. Meillä ja materiaalintuottajillamme on pitkä ja vakaa historia, ja pystymme takaamaan asiakkaalle avun ja tuen koko aurinkosähköjärjestelmän tuottotakuun ajalle, Wallius muistuttaa.

Tuotteilla on pitkät takuut, ja apua on saatavilla aina, kun sitä tarvitsee – koko aurinkopaneelien elinkaaren ajan.

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää

Aurinkopaneelit kotiin

aurinko@oomi.fi

Ovatko aurinkopaneelit kotisi hankintalistalla, mutta et ole ihan varma, mistä lähteä liikkeelle? Me autamme – muista, että hölmöjä kysymyksiä ei ole! Klikkaa siis yhteydenottopyyntö meille päin, niin olemme sinuun yhteydessä.

Henkilön kuva