Espoolaisen omakotitalon aurinkopaneelit

"Espoossa sijaitsevaan uuteen omakotitaloomme asennettiin heinäkuun puolivälissä 16 aurinkopaneelin järjestelmä. Aurinkopaneeleiden hankintaa mietimme heti talon suunnitteluvaiheessa ja otimme asian huomioon talon sijoittelussa tontille, jotta paneelit saataisiin etelään päin.

Merkittävin syy paneeleiden hankintaan oli ilmastoasiat. Haluamme tehdä oman osuutemme ympäristön puolesta ja olla valinnoissamme ekologisia. Tämän vuoksi valitsimme taloomme aurinkopaneeleiden lisäksi maalämmön. Maalämpö huolehtii lämmityksestä ja käyttövedestä, ja paneelit tuottavat käyttösähköä muihin tarkoituksiin.

Aurinkosähköjärjestelmä on tällä hetkellä ylimitoitettu omiin tarpeisiimme, sillä tuotetusta sähköstä menee toistaiseksi huomattava osa myyntiin. Heinäkuun puolivälistä syyskuun loppuun paneelit tuottivat 1650 kWh sähköä. Loka-marraskuun pitkät sateet ja paksut pilvet pudottivat tuoton käytännössä nollille, ja talvella katon ollessa lumipeitteessä, sähköä ei synny lainkaan. Heinä-elokuussa tuottolukemat pilvisellä säällä liikkuivat 10–20 %:ssa järjestelmän 5000 kWp:n tehosta. Tuottoon vaikuttavat paljon pilvien paksuus, ilmankosteus, pienhiukkaset ym. syyt.

Loppukesällä sähkön ylijäämätuotannolla kustansimme koko lokakuun ja osan marraskuun sähkölaskusta. Talomme valmistumisen jälkeen olemme siis maksaneet ainoastaan sähkönsiirrosta sekä joulu-tammikuun sähköstä. Olemme toistaiseksi olleet tyytyväisiä ensimmäisten kuukausien tuottoon.

Uskomme, että aurinkopaneelit vaikuttavat talomme jälleenmyyntiarvoon, jos päätämme joskus muuttaa muualle. Aurinkopaneelit katolla ovat meille myös merkki siitä, että ympäristöä arvostetaan.”

Uuden omakotitalon rakentajat Espoosta

Aurinkopaneelit kotiin

aurinko@oomi.fi

Ota yhteyttä täyttämällä lomake alla olevasta linkistä, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Tällä hetkellä emme valitettavasti toimita ja asenna aurinkopaneeleita postinumeroalueille, jotka alkavat numeroilla 5, 7 ja 8. Jätäthän tarjouspyynnön vain, jos kohteesi sijaitsee jollakin muulla postinumeroalueella.

Henkilön kuva

Aurinkopaneelilaskuri

Aurinkopaneelilaskurin avulla saat tietää, millainen aurinkosähköjärjestelmä sopisi juuri sinun kotiisi.

Lue lisää

Räsäsen aurinkopaneelit

Aurinkosähköjärjestelmän hankinnan tarkoituksena oli vähentää 1-kerroksisen sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutusta.

Lue lisää

Taaniloilla seurataan innolla oman aurinkosähköjärjestelmän tuomia hyötyjä

Eettinen kaupankäynti vakuutti.

Lue lisää