Taaniloilla seurataan innolla oman aurinkosähköjärjestelmän tuomia hyötyjä

Kemiläinen Juha Taanila sai viimeisen kimmokkeen hankkia aurinkopaneelit kotiinsa, kun hän luki aiheesta lehtijutun. Juttu vakuutti hänet siitä, että myös pohjoisilla alueilla aurinkopaneelit tuottavat sähköä suurimman osan vuodesta.

Tärkeimmät syyt aurinkopaneelien hankkimiselle olivat yleinen ilmastonmuutoskeskustelu ja asiantuntijoiden mielipiteet. Oma mielenkiinto tekniikkaan vaikutti toki myös, mutta sen rinnalla Juha olisi kaivannut enemmän tietoa ruohonjuuritason käyttökokemuksista, sillä aurinkosähköjärjestelmien tekniikka tuntui kehittyvän kovaa vauhtia.

Tällä hetkellä talossa asuvat uudet asukkaat, nimittäin Juhan poika Heikki Taanila perheineen. Heikin lapsuuden kotitalon katon etelälappeelle vasta asennettu aurinkovoimala koostuu 20 mustasta aurinkopaneelista ja on teholtaan 6 kilowattia. Paneeleiden on tarkoitus tuottaa vuodessa arviolta yli 5000 kilowattituntia puhdasta aurinkosähköä.

Eettinen kaupankäynti vakuutti

Juha seurasi hintojen kehitystä pyytäessään tarjouksen muutamalta eri toimijalta. Hän huomasi, että eri toimijoiden tekemien tarjousten hintaerot saattoivat olla jopa usean tuhannen euron suuruisia, ja kalliimmissa tarjouksissa itse paneelit saattoivat kuitenkin olla teholtaan pienempiä.

Taanilat päätyivät hankkimaan aurinkosähköjärjestelmän Oomilta, koska myyjä herätti luottamusta tasaisen rauhallisella kaupankäynnillä. Aurinkosähköjärjestelmän hintakin oli kohdillaan.

”Pidän eettisestä kaupankäynnistä, ja suosittelenkin aurinkopaneelien hankkimista harkitsevia kysymään hinnan useammalta eri toimijalta, jotta välttyy maksamasta liikaa”, toteaa Juha.

Kuvassa Juha ja Heikki Taanila. Juhan sylissä on Heikin tytär.

Vastuullisuus edellä

Parin viikon käytön jälkeen aurinkopaneelit ovat tuottaneet jo 312 kilowattituntia sähköä ja vältettyjä hiilidioksidipäästöjä on kertynyt samalla 219 kilogrammaa.

”Tällä vältetyllä päästömäärällä olisin ajanut autoa 1600 kilometriä tai katsonut noin 300 tuntia videoita suoratoistopalvelusta. On mielenkiintoista laskea eri päivinä, kuinka paljon aurinkovoimala tuottaa, ja kuinka paljon säästämme samalla luontoa”, Heikki kertoo.

Taanilat korostavatkin sitä, että hankinta oli ehdottomasti enemmän ympäristö- ja vastuullisuusarvojen mukainen päätös, vaikka paneeleista saa myös taloudellista hyötyä. He halusivat kantaa oman kortensa kekoon ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

”Aurinkoenergia on nouseva trendi. Kannustankin kaikkia ennakkoluulottomasti tekemään vastuullisen valinnan ja investoimaan omaan aurinkosähköjärjestelmään”, Juha toteaa lopuksi.

Aurinkopaneelit kotiin

aurinko@oomi.fi

Ota yhteyttä täyttämällä lomake alla olevasta linkistä, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Tällä hetkellä emme valitettavasti toimita ja asenna aurinkopaneeleita postinumeroalueille, jotka alkavat numeroilla 5, 7 ja 8. Jätäthän tarjouspyynnön vain, jos kohteesi sijaitsee jollakin muulla postinumeroalueella.

Henkilön kuva

Aurinkopaneelilaskuri

Aurinkopaneelilaskurin avulla saat tietää, millainen aurinkosähköjärjestelmä sopisi juuri sinun kotiisi.

Lue lisää

Espoolaisen omakotitalon aurinkopaneelit

Omakotitalon katolle asennettiin heinäkuussa 16 aurinkopaneelin järjestelmä.

Lue lisää

Räsäsen aurinkopaneelit

Aurinkosähköjärjestelmän hankinnan tarkoituksena oli vähentää 1-kerroksisen sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutusta.

Lue lisää