Blogi ja artikkelit

Oomin artikkeleista ja blogeista löydät hyödyllistä tietoa energia-asioihin ja moniin arjen tilanteisiin liittyen.

Kohtaamiset rakentavat yhteisöllisyyttä

Oomissa työyhteisön fiilistä seurataan tarkasti. Moni asia on hienosti ja Oomin itseohjautuvassa työympäristössä viihdytään, mutta hybridityömalli myös haastaa työarkea.

Valitse tottumuksiisi parhaiten sopiva sähkösopimus

Jokainen koti tarvitsee sähköä, mutta se, mikä on kenellekin paras sähkösopimus, vaihtelee. Mihin joukkoon sinä kuulut?

Askarruttaako sähkösopimus?

Sähkösopimus on elämääsi helpottava pieni, suuri asia, josta kannattaa pitää huolta. Kokosimme usein kysyttyjä kysymyksiä sähkösopimuksista.

Oomi Hiilineutraali on valinta hiilidioksidipäästöttömän sähköntuotannon puolesta

Omaa sähkösopimustaan voi täydentää lisäpalveluilla. Oomi Hiilineutraali on hyvä lisä sähkösopimukseesi, jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä.

Talvipyöräily antaa virtaa työhön ja vapaa-aikaan

Talvipyöräily on timanttista hyötyliikuntaa, jonka harrastamiseen ei tarvita kuin pyörä ja ulkoiluvaatteet. Työmatkapyöräily tuo talvella lisää sykettä työpäiviin – siksi…

Oomikä vauhti – oomilaiset innostuivat työsuhdepolkupyöräilystä   

Jo yli kymmenkunta oomilaista on hankkinut työsuhdepolkupyörän parin viime vuoden aikana. Kysyimme kolmelta fillaristilta heidän kokemuksistaan.

Onko täällä kilttejä sähkönkuluttajia?

Jouluvalmisteluissa voi tehdä kestäviä valintoja, ja joulua voi viettää energiatehokkaasti tunnelmasta tinkimättä.

Katsaus energiavuoteen 2023

Vuoden 2023 alkaessa energiasektorin näkymät olivat vallitsevan kriisin vuoksi kaikkea muuta kuin energiset. Vastoin kaikkia odotuksia, vuodesta kehkeytyi varsin valoisa.

Räätälöi oma sähkösopimuksesi

Meillä kaikilla on sähkösopimus. Mutta minkälainen, se voi vaihdella. Voit räätälöidä sopimuksen sinulle mieleiseksi.

Ilmalämpöpumpun vaihtaminen uuteen 

Ilmalämpöpumppu on kuin mikä tahansa kodinkone, se kuluu käytössä. Oomilta saat uuden ilmalämpöpumpun kätevästi asennuksen kera. 

Viisi syytä miksi sinunkin kannattaa hankkia työsuhdepolkupyörä syksyllä tai talvella

Työsuhdepyörän hankkiminen keskellä pimeintä kaamosta ei ole mikään kypärästä kaivettu idea, vaan fiksu veto. Listasimme viisi syytä miksi sinun kannattaa…

Hyödynnä kulutusvaikutus ja saa huokeampi sähkölasku 

Mitä saadaan, kun lyödään yhteen kiinteähintaisen sähkösopimuksen vakaus ja pörssisähkön edullisista tunneista hyötyminen? Vastaus on Oomi Jousto -sähkösopimus!

Energiatehokasta lamppua etsimässä

Markettien valtavat lamppuvalikoimat tarjoilevat mystiikkaa ja valinnanvaikeutta harjaantuneemmallekin shoppailijalle. Lue vinkit!

Sähkönkulutus vaihtelee eri laitteilla

Kotisi sähkönkulutuksen säännöllinen seuranta auttaa pysymään kartalla siinä tapahtuvista muutoksista. Lue lisää sähkölaitteiden sähkönkulutuksesta.

Sähkönsäästövinkit elävästä elämästä

Vintti pimeäksi ja autoon saunaan – nyt on tarjolla Oomisten lukijoiden jakamia, toinen toistaan oomintakeisempia sähkönsäästövinkkejä.

Kohti kylmempää – näin valmistaudut lämmityskauteen

Alkusyksystä kannattaa uhrata useampi hetki lämmityskauden valmisteluihin. Vilu ja viima eivät pääse yllättämään, kun tarkistat ajoissa talotekniset säädöt ja lämmityslaitteet.

Kuumottaako lämmitysmuotojen vertailu?

Eri lämmitysmuodoissa ja niiden yhdistelmissä on nykyään varaa, mistä valita. Sopivan vaihtoehdon puntarointiin vaikuttaa useampi seikka.

Asiaa lämmityksestä – Sinä kysyit, me vastaamme

Syksyn koleat kelit tekevät tuloaan ja kodin lämmittämisen huippusesonki käynnistyy. Lue asiantuntijoiden vastaukset kysymyksiin.

Edullista ja ekologista lämpöä

Lämpöpumppujen suosio sen kuin kasvaa, eikä ihme. Naps vain, ja kodin lämpötila asettuu mukaviin asteisiin, oli ulkona hellettä tai hallaa.

Terveiset Piitsonsuolta

Päästöhyvityspalvelun alkulähde, Piitsonsuo, sijaitsee Ilomantsin tienoilla. Kävimme perehtymässä paikan päällä päästöhyvityksen ja luonnon ennallistamisen toteutuksen käytännön vaikutuksia.

Kirkasta hyötyä aurinkopaneeleista

Kirkasta hyötyä aurinkopaneeleista

Lista kotiin tehtävistä hankinnoista on usein melkoisen pitkä. Aurinkopaneelit ovat siitä mukava ostos, että niihin investointi auttaa säästämään.

Suomen sähköntuotannon kapasiteetti on monen tekijän summa

Sähkö on siitä omanlaisensa tuote, että sitä ei voi vielä suuressa määrin varastoida. Sähköntuotanto on siis tarkkaa puuhaa, sillä tuotanto…

Miksi sähkön spot-hinta on sen hintaista kuin se on?

Miksi sähkön spot-hinta on sen hintaista kuin se on

Sääriippuva tuotanto tulee määrittämään tulevaisuudessa entistä enemmän pörssisähkön spot-hintojen vaihtelua. Sähkönkäyttötavoillamme on suuri vaikutus koko energiapalettiin.

Oomi Päästöhyvitys tekee hyvää luonnolle

Oomi Päästöhyvityksellä kasvatetaan luonnon hiilivarastoja ennallistamalla supisuomalaista suota Pohjois-Karjalassa.

Sähkösopimuksen tiedot ovat helposti tarkistettavissa

Sähkösopimuksesi tiedot, kuten onko sopimuksesi toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen, voit tarkistaa laskulta, Online-palvelusta tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Määräaikainen sähkösopimus päättymässä

Määräaikaisen sopimuksen hinta ja ehdot ovat voimassa tietyn ajan. Kun määräaikaisuutesi on päättymässä, lähetämme sinulle uuden tarjouksen hyvissä ajoin.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Sähkö tulee seinästä, mutta millaisella diilillä? Kokosimme sähköisen tietopaketin helpottamaan valintaasi.

Sähkön matka tuotantolaitoksilta koteihin

Sähkö kulkee melkoisen pitkän ja kiemuraisen matkan, ennen kuin se virtaa kotiisi. Suomessa sähköä tuotetaan yhä hajautetummin ja yhä enemmän…

Sähkön hinta muodostuu kolmesta osasta

Sähkölaskun loppusumma sisältää sähköenergian ja sähkönsiirron hinnat sekä arvonlisä- ja sähköveron osuudet. Sähköenergian laskuttaa valitsemasi sähkönmyyjä ja sähkön siirrosta vastaa…

Aurinkosähkön hankkimisen ABC

Aurinkosähköjärjestelmän hankkiminen on aina kannattavaa, oli sähkön yleinen hintataso mikä tahansa. Sen lisäksi, että oma pankkitili kiittää pienemmistä sähkölaskuista, aurinkosähkö…

Aurinkosähköjärjestelmän lupa-asiat ja pientuotantosopimus

Aurinkosähköjärjestelmään liittyvät lupa-asiat kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen projektin aloittamista kunnan rakennusvalvonnasta ja paikallisesta verkkoyhtiöstä.

Asunto-osakeyhtiöt pääsevät mukaan sähkön pientuotantoon

Vuoden 2023 alusta lähtien myös asuntoyhtiöillä ja niiden osakkailla on ollut mahdollista kaikkialla Suomessa netottaa sähkön pientuotantoa, perustaa kiinteistön sisäinen…

Valitse sopiva valaistus kotiin

Valaistus on yksi tärkeimmistä yksittäisistä elementeistä, joka vaikuttaa huonetilaan. Mitä kaikkea olisi hyvä ottaa huomioon valaistuksessa?

Valoja päälle viisaasti

Voiko tänä vuonna ripustaa kausivalot pihalle tai parvekkeelle? Selvitimme asiaa ja kysyimme asiantuntijalta.

Sinä kysyit me vastaamme

Syyskuun uutiskirjeen asiakaskyselyssä pyysimme teitä kertomaan, millaiset asiat energiaan liittyen askarruttavat.

Asiakasetuna Oomi-seinäkalenteri

Hei asiakkaamme! Tilaa vuoden 2023 Oomi-seinäkalenteri ilmaiseksi.

Astetta alemmas -energiansäästökampanja

Astetta alemmas -kampanjan tavoitteena on kiinnittää suomalaisten huomio konkreettisiin ratkaisuihin, joiden avulla selviämme yhdessä ensi talven energiakriisistä.

Simppelit energiansäästövinkit kotitalouksiin

Ota energiansäästövinkit käyttöön viimeistään nyt, sillä tasaamalla kulutushuippuja voimme yhdessä varmistaa, että energiaa riittää kaikille.

Pörssisähkön ABC

Sähkön hinnat ovat olleet ajoittain moninkertaisia totuttuun hintatasoon nähden. Mistä sähköpörssissä on oikeastaan kysymys?

Sähkönkulutuksessa kannattaa olla tarkka myös kesällä

Sähkön hintataso ja siihen vaikuttavat moninaiset syyt mietityttävät monia. Onko mitään tehtävissä?

Asiantuntevaa ja tuttavallista asiakaspalvelua puhelimessa ja verkossa

Oomi on olemassa asiakkaita varten. Se tarkoittaa, että asiakaspalvelukanavia halutaan pitää auki mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti. Jokaista oomilaista voi nykäistä…

Sähköautoilu on helppoa ja mukavaa

Yhä useampi vastaantuleva auto kulkee sähköllä. Autokuumeen iskiessä tai menopelin vaihdon ollessa muuten ajankohtaista, nousee sähköauto vaihtoehdoksi monestakin syystä.

Ilo irti auringosta omalla aurinkovoimalalla

On olemassa vaivaton ja vastuullinen tapa vaikuttaa suoraan omasta sähkönkulutuksesta koituviin kustannuksiin: aurinkoenergia! Aurinkovoimalan perustaminen oman kodin katolle on helppo…

Luottokumppanisi aurinkosähköasioissa

Aurinkopaneelien suosio kasvaa, ja samaan tahtiin niiden tarjonta lisääntyy. Omaan aurinkovoimalaan sijoittaminen on satsaus, jonka haluaa tehdä luottavaisella mielellä ja…

Suoraa puhetta sähkön hinnasta

Sähkön hinta muodostuu suoraan sen perusteella, miten kallista sen tuottaminen kulloinkin on. Sähkön tuottamisen kiristyneet hinnat ja muuttuneet tuotanto-olosuhteet heilauttivat…

Taloudenhallinta on motivaatiolaji

Oomi perehtyi taloudenhallinnan perusperiaatteisiin asiantuntijan johdolla ja selvitti, miksi omista talousasioistaan kannattaa tulla tietoiseksi ja miten se onnistuu näppärästi.

Parempaa arkea palaute kerrallaan

Oomi haluaa olla paras arjen ymmärtäjä ja tehdä asiakkaidensa arjesta kaikin tavoin helpompaa ja sujuvampaa. Asiakaspalautteella on tavoitteen saavuttamisen kannalta…

Oomin sponsorointifilosofia: Arjen paras kumppani ja tukija

Oomin sponsorointifilosofia: Arjen paras kumppani ja tukija. Paikalliset ja hyvinvointia tukevat asiat pitävät meidät kiinni perinteissä ja ennen kaikkea arjessa. 

Selvitä kotisi sähkösyöpöt seuraamalla sähkönkulutustasi

Milloin kodissani kuluu eniten sähköä? Kuinka paljon sähköä kuluu kesä- ja talvikuukausina? Näihin kysymyksiin vastaa Oomin asiakkaille maksuton Online-palvelu!

Sähkön hintaennuste 2022 – vaikuta pienillä valinnoilla omaan sähkölaskuusi

Kuluvan talven aikana sähkön hinta on noussut ennätyskorkeisiin lukuihin. Alkuvuoden osalta sähkön hintaennuste näyttää epävakaalta, mutta talven jälkeen sähkön hinta…

Joululahjoituksella tuemme lasten ja nuorten mielenterveystyötä

Tänä jouluna halusimme tukea lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Yrityslahjojen ja -korttien sijaan lahjoitimme jokaista oomilaista kohden 100 euroa Suomen Mielenterveys…

Harkittuja hankintoja kaikkien parhaaksi

Mistä voi tietää, että annettu joululahja on hyvä paitsi lahjan saajalle myös yhteiselle ympäristöllemme? Lue vinkit vastuullisempiin lahjoihin.

Anna joulun jolkottaa – ota itse iisimmin

Oomi otti selvää jouluvalmistelujen sudenkuopista ja miten taata turvallisempi joulu.

Turvaa tulevaisuuteen Take away -kahvin hinnalla

Turvaa tulevaisuuteen Take away -kahvin hinnalla Oomi Laskunmaksuturva tarjoaa mielenrauhaa pikkurahalla. Se kattaa sähkölaskujen kulut elämän yllättävissä poikkeustilanteissa. Ja mikä…

Optimoi oma energiankäyttösi

Kun kaamos lähestyy, moni väsyy ja arki tuntuu tahmealta. Syysväsymykseen on onneksi tarjolla simppeli resepti.

Lämmitä kotiasi fiksusti

Lämmitä kotiasi fiksusti

Lämmityskauden alkaessa on hyvä pistää syyniin omien lämmitysratkaisujen energiatehokkuus ja tarkastella lämmityskauden toimintatapojaan.

Nuorten muuttotarinat

Syksy on muuttamisen aikaa. Opiskelut ja työt kutsuvat kesän jälkeen ja kuljettavat varsinkin nuoria itsenäisempään elämään. Lue kahden nuoren muuttotarinat!

Tee sähkösopimus ajoissa uuteen kotiin

Muuttajan muistilista on pitkä. Hyvä tapa vähentää varsinaisen muuttopäivän stressiä on hoitaa osa listan asioista kuntoon jo hyvissä ajoin. Sähkösopimuksen voi tehdä jo…

Paikka kotipesän välittömässä läheisyydessä

Oomi on Pesäpalloliiton ja Superpesiksen uusi yhteistyökumppani. Miksi? Pelin hienoutta valottaa Porin Pesäkarhuissa pelaava Emilia Itävalo, jolle pesäpallo on elämäntapa.

Nuorten vaikuttajien energiset kesäterveiset

Oomi tekee yhteistyötä nuorten vaikuttajien kanssa. Yhteistyön ytimessä ovat erilaiset persoonat ja omannäköinen elämä. Vilma Forsgren ja Vera Tattari elävät…

Kesän täydeltä kuunneltavaa

Oomi haluaa tehdä kesästä vielä hitusen paremman. Tarjoamme kaikille Oomin asiakkaille 6 viikon maksuttoman kokeilujakson Nextoryn ääni- ja e-kirjapalveluun.

Sähköinen tulevaisuus

Sähköiset innovaatiot tarjoavat jo rajattomasti mahdollisuuksia helpottaa arkea ja tehdä parempia valintoja ympäristön hyväksi. Energia-ala innovaatioineen povaa valoisaa tulevaisuutta.

Miksi sähköpyöräilyyn on helppo hurahtaa?

Perinteinen mummomankeli ja vaihdefillari ovat saaneet väistyä sähköisen serkkunsa tieltä monissa kodeissa, eikä ihme! Sähköpyörä on mahtava innovaatio, jonka käyttö…

oomin arjen reseptit

Lähiruoka on luonnollinen valinta

Lähiympäristön antimista syntyy lautaselle herkkuja, jotka edistävät niin omaa kuin luonnon hyvinvointia. Lue lisää ja poimi talteen helpot ja nopeat…

Energiatehokkuus keittiössä – tarkista ainakin nämä

Jääkaapin ovi auki ja monta rautaa tulessa, kuulostaako tutulta? Oman keittiön sähkönkulutukseen on helppo vaikuttaa pienin teoin, nappaa vinkit talteen!

Positiivisesta ajattelusta voimaa arkeen

Mielellämme ja ajatuksillamme on valtava vaikutus hyvinvointiimme. Tutustu mielen maailmaan ja opi, miten voit vaikuttaa omaan ajatteluusi ja saada lisää…

oomin arjen reseptit

Oomin arjen ruokareseptit

Oomilla me haluamme tehdä kokkaamisesta helppoa ja annostella arkeen hyvää energiaa maittavan ruoan avulla. Poimi herkulliset ruokareseptit arkeesi!

Nyt ei puhuta säästä, vaan aurinkopaneeleista

Sähkön hintakehitys jatkuu nousujohteisena, ja yhä useamman sähkönkuluttajan kannattaisikin harkita omaan aurinkosähköjärjestelmään sijoittamista.

Vihreämpää sähköä Oomi Uusiutuvalla

Oman hiilijalanjäljen pienentäminen ja henkilökohtaiset ympäristöteot ovat helppoja toteuttaa. Oomi tarjoaa erilaisia ratkaisuja oman sähkönkulutuksen aiheuttamien päästöjen minimoimiseen.

Näin tunnistat puhtaan sähkön

Uusiutuvilla menetelmillä tuotettu sähkö on yksi helpoin ja vaikuttavin yksittäisen ihmisen keino edesauttaa puhtaan luonnon säilymistä.

oomi pistorasia sydän

Anna joululahja lapselle

Tänä jouluna haluamme ilahduttaa ja auttaa kotimaan lapsia ja lapsiperheitä. Lahjoitamme jokaista oomilaista kohden 100 euroa Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.

Asiantuntija vastaa: miten luot joulutunnelmaa ja pidät sähkölaskun kurissa samaan aikaan?

Jouluvalot, kinkku uunissa, puolen päivän saunavuorot, jouluohjelmat, täynnä notkuva jääkaappi ja äärimmilleen ahdettu pakastin. Miten tässä savotassa voi pitää sähkölaskun…

Miten säästää sähköä – näin laitat kodin sähkösyöpöt kuriin

Nappaa haltuun Oomin helpot sähkön säästövinkit.

Striimattua pelikasvatusta Oomilandiassa

Youtubettaja Juuso (J0P) Pekkarisen mielestä striimatussa pelikasvatuksessa on paljon potentiaalia. Tutustu Oomilandiaan!

9 pelikasvatusvinkkiä vanhemmille

Seikkaile Oomilandiassa! Olemme kasanneet tähän artikkeliin 9 pelikasvatusvinkkiä vanhemmille.

Tutut sähköyhtiöt yhdistivät voimansa - siitä syntyi Oomi.

Jatkossa sähkölaskusi yläkulmassa lukee paikallisen energiayhtiön sijaan Oomi. Paikalliset yhtiöt eivät lopeta toimintaansa, sen sijaan ne ovat yhdistäneet voimansa. Tästä…

Asiantuntija vastaa: mikä muuttuu vai muuttuuko mikään?

Sähkölaskun yläkulmassa lukee Oomi - mitä tämä tarkoittaa? Lopettaako Lahti Energia? Pitääkö tehdä uusi sähkösopimus? Lue asiantuntijamme vastaukset!

Aurinko ja tuuli osana sähkönhankintaa – kannattavampaa kuin koskaan

Nykyteknologia tekee aurinkosähköjärjestelmien ja tuulivoiman hyödyntämisestä kannattavan osan yritysten sähköhankintaa. Aurinkoenergia on viime vuosina kasvattanut suosiotaan entisestään, ja sen hyödyt…

Aurinkovoimalan voi hankkia ympäri vuoden

Lue miksi aurinkovoimalan kartoitus- ja suunnitteluprosessi kannattaa käynnistää jo talven aikana.

Millainen on pohjoisen olosuhteisiin sopiva aurinkovoimala?

Aurinkovoimaloidenyleistyessä on markkinoille tullut paljon uusia toimittajia, jotka hakevat itselleen markkinaosuutta. Tämän myötä voimaloita myydään nykyään monin eri tavoin. Osa…

Suomen sähköautokanta lähes tuplaantui

Vuosi 2020 on sähköautoilun läpimurtovuosi myös Suomessa. Eri arvioiden mukaan Suomessa voisi olla noin 500 000 sähköautoja vuosikymmenen lopulla.

Vaihtaisinko sähköautoon?

Oomi Energian tuotepäällikkö Timo Kenttälä vastaa yleisimpiin kysymyksiin sähköautoista.