Blogi ja artikkelit

Tältä sivulta löydät ajankohtaiset ja mielenkiintoiset blogikirjoituksemme.

Optimoi oma energiankäyttösi

Kun kaamos lähestyy, moni väsyy ja arki tuntuu tahmealta. Syysväsymykseen on onneksi tarjolla simppeli resepti.

Lämmitä kotiasi fiksusti

Lämmitä kotiasi fiksusti

Lämmityskauden alkaessa on hyvä pistää syyniin omien lämmitysratkaisujen energiatehokkuus ja tarkastella lämmityskauden toimintatapojaan.

Nuorten muuttotarinat

Syksy on muuttamisen aikaa. Opiskelut ja työt kutsuvat kesän jälkeen ja kuljettavat varsinkin nuoria itsenäisempään elämään. Lue kahden nuoren muuttotarinat!

Tee sähkösopimus ajoissa uuteen kotiin

Muuttajan muistilista on pitkä. Hyvä tapa vähentää varsinaisen muuttopäivän stressiä on hoitaa osa listan asioista kuntoon jo hyvissä ajoin. Sähkösopimuksen voi tehdä jo…

Paikka kotipesän välittömässä läheisyydessä

Oomi on Pesäpalloliiton ja Superpesiksen uusi yhteistyökumppani. Miksi? Pelin hienoutta valottaa Porin Pesäkarhuissa pelaava Emilia Itävalo, jolle pesäpallo on elämäntapa.

Nuorten vaikuttajien energiset kesäterveiset

Oomi tekee yhteistyötä nuorten vaikuttajien kanssa. Yhteistyön ytimessä ovat erilaiset persoonat ja omannäköinen elämä. Vilma Forsgren ja Vera Tattari elävät…

Kesän täydeltä kuunneltavaa

Oomi haluaa tehdä kesästä vielä hitusen paremman. Tarjoamme kaikille Oomin asiakkaille 6 viikon maksuttoman kokeilujakson Nextoryn ääni- ja e-kirjapalveluun.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ovat kumpikin paikallaan oikeassa tilanteessa. Kokosimme sähköisen tietopaketin helpottamaan valintaasi.

Sähköinen tulevaisuus

Sähköiset innovaatiot tarjoavat jo rajattomasti mahdollisuuksia helpottaa arkea ja tehdä parempia valintoja ympäristön hyväksi. Energia-ala innovaatioineen povaa valoisaa tulevaisuutta.

Miksi sähköpyöräilyyn on helppo hurahtaa?

Perinteinen mummomankeli ja vaihdefillari ovat saaneet väistyä sähköisen serkkunsa tieltä monissa kodeissa, eikä ihme! Sähköpyörä on mahtava innovaatio, jonka käyttö…

oomin arjen reseptit

Lähiruoka on luonnollinen valinta

Lähiympäristön antimista syntyy lautaselle herkkuja, jotka edistävät niin omaa kuin luonnon hyvinvointia. Lue lisää ja poimi talteen helpot ja nopeat…

Energiatehokkuus keittiössä – tarkista ainakin nämä

Jääkaapin ovi auki ja monta rautaa tulessa, kuulostaako tutulta? Oman keittiön sähkönkulutukseen on helppo vaikuttaa pienin teoin, nappaa vinkit talteen!

Positiivisesta ajattelusta voimaa arkeen

Mielellämme ja ajatuksillamme on valtava vaikutus hyvinvointiimme. Tutustu mielen maailmaan ja opi, miten voit vaikuttaa omaan ajatteluusi ja saada lisää…

oomin arjen reseptit

Oomin arjen ruokareseptit

Oomilla me haluamme tehdä kokkaamisesta helppoa ja annostella arkeen hyvää energiaa maittavan ruoan avulla. Poimi herkulliset ruokareseptit arkeesi!

Nyt ei puhuta säästä, vaan aurinkopaneeleista

Sähkön hintakehitys jatkuu nousujohteisena, ja yhä useamman sähkönkuluttajan kannattaisikin harkita omaan aurinkosähköjärjestelmään sijoittamista.

Vihreämpää sähköä Oomi Uusiutuvalla

Oman hiilijalanjäljen pienentäminen ja henkilökohtaiset ympäristöteot ovat helppoja toteuttaa. Oomi tarjoaa erilaisia ratkaisuja oman sähkönkulutuksen aiheuttamien päästöjen minimoimiseen.

Näin tunnistat puhtaan sähkön

Uusiutuvilla menetelmillä tuotettu sähkö on yksi helpoin ja vaikuttavin yksittäisen ihmisen keino edesauttaa puhtaan luonnon säilymistä.

oomi uutiskirje

Anna joululahja lapselle

Tänä jouluna haluamme ilahduttaa ja auttaa kotimaan lapsia ja lapsiperheitä. Lahjoitamme jokaista oomilaista kohden 100 euroa Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.

Asiantuntija vastaa: miten luot joulutunnelmaa ja pidät sähkölaskun kurissa samaan aikaan?

Jouluvalot, kinkku uunissa, puolen päivän saunavuorot, jouluohjelmat, täynnä notkuva jääkaappi ja äärimmilleen ahdettu pakastin. Miten tässä savotassa voi pitää sähkölaskun…

Miten säästää sähköä – näin laitat kodin sähkösyöpöt kuriin

Vaikka Oomin sähkö halpaa onkin, ei sitä kannata tuhlailla wattiakaan. Nappaa haltuun Oomin helpot sähkön säästövinkit.

Striimattua pelikasvatusta Oomilandiassa

Youtubettaja Juuso (J0P) Pekkarisen mielestä striimatussa pelikasvatuksessa on paljon potentiaalia. Tutustu Oomilandiaan!

Asiakasetuna Oomi-seinäkalenteri

Hei asiakkaamme! Tilaa vuoden 2021 Oomi-seinäkalenteri ilmaiseksi.

9 pelikasvatusvinkkiä vanhemmille

Seikkaile Oomilandiassa! Olemme kasanneet tähän artikkeliin 9 pelikasvatusvinkkiä vanhemmille.

Tutut sähköyhtiöt yhdistivät voimansa - siitä syntyi Oomi.

Jatkossa sähkölaskusi yläkulmassa lukee paikallisen energiayhtiön sijaan Oomi. Paikalliset yhtiöt eivät lopeta toimintaansa, sen sijaan ne ovat yhdistäneet voimansa. Tästä…

Asiantuntija vastaa: mikä muuttuu vai muuttuuko mikään?

Sähkölaskun yläkulmassa lukee Oomi - mitä tämä tarkoittaa? Lopettaako Lahti Energia? Pitääkö tehdä uusi sähkösopimus? Lue asiantuntijamme vastaukset!

Aurinko ja tuuli osana sähkönhankintaa – kannattavampaa kuin koskaan

Nykyteknologia tekee aurinkosähköjärjestelmien ja tuulivoiman hyödyntämisestä kannattavan osan yritysten sähköhankintaa. Aurinkoenergia on viime vuosina kasvattanut suosiotaan entisestään, ja sen hyödyt…

Aurinkovoimalan voi hankkia ympäri vuoden

Lue miksi aurinkovoimalan kartoitus- ja suunnitteluprosessi kannattaa käynnistää jo talven aikana.

Millainen on pohjoisen olosuhteisiin sopiva aurinkovoimala?

Aurinkovoimaloidenyleistyessä on markkinoille tullut paljon uusia toimittajia, jotka hakevat itselleen markkinaosuutta. Tämän myötä voimaloita myydään nykyään monin eri tavoin. Osa…

Suomen sähköautokanta lähes tuplaantui

Vuosi 2020 on sähköautoilun läpimurtovuosi myös Suomessa. Eri arvioiden mukaan Suomessa voisi olla noin 500 000 sähköautoja vuosikymmenen lopulla.

Vaihtaisinko sähköautoon?

Oomi Energian tuotepäällikkö Timo Kenttälä vastaa yleisimpiin kysymyksiin sähköautoista.